Pret-inn Malden

DSC_2866Inleidend
Verscholen op een industrieterrein, ergens in een grote loods met een klein logo op de gevel, bevindt zich een overdekte hal vol speelplezier. Pret-inn is een behoorlijk jonge speler op de binnenspeeltuinmarkt en is nog steeds bezig om van alles te ontdekken en verbeteren. Al verschillende malen zijn we er met Liam geweest omdat hij het helemaal geweldig vindt om te klimmen, klauteren en glijden. Eerder zijn we er al eens geweest met vriendjes, maar vandaag zijn we als gezinnetje gegaan om een paar uurtje van minder mooi weer op te vullen. Het leuke is dan ook om weer eventjes met z’n drietjes kind te zijn.

DSC_2783Bezoekgegevens
Datum: 16-05-2015
Gezelschap: Vrouwlief en Liam (22 maanden)
Entreeprijs: Kinderen tot 2 jaar en ouders gratis – voor actuele toegangsprijzen zie website Pret-inn

Adresgegevens
Bolder 18
6582 BZ Heumen (Malden)
Website: Pret-inn.nl

Service: Horeca
Het is niet toegestaan om zelf eten en/of drinken mee te nemen en hier te nuttigen. Een groot deel van de omzet moet komen uit het gebruik van het (zelf)servicerestaurant. De horeca heeft een uitgebreide kaart met simpele gerechten als belegde broodjes en frietjes met diverse snacks. Er is ook gedacht aan een gezond tussendoortje in de vorm van een appel of ander stuk fruit. Hier past voor mijn idee ook een gezonde fruitreep bij in plaats van de aangeboden chocoladerepen. Qua drank is er een complete kan aanmaaklimonade te bestellen met daarbij een aantal bekertjes of gewoon een glas priklimonade. Ouders kunnen lekker aan de thee, koffie, cappuccino of een verfrissing. Ook aan een pilsje is gedacht, maar of ik daar nu helemaal blij mee ben in een binnenspeeltuin.
Aan de buitenkant van het horecagedeelte staat een magnetron om flesjes op te warmen, deze is vrij te gebruiken.

Service: Verschoningsruimten
Een grote toiletgroep bij zowel de mannen als de vrouwen met genoeg ruimte om je te bewegen. Voor de kids een wastafel op hoogte, maar ook eentje voor de ouders. De pluspunt die gescoord wordt is de verschoningstafel op het mannentoilet. Als papa alleen (of als je simpelweg aan de beurt bent) kun je dus zonder moeite bij een verschoningsplek komen. De grote prullenbak ernaast met voetpedaal zorgt ervoor dat de luier hygiënisch weggegooid kan worden. Extra goed is dat de aankleedkussen gemaakt is van een goed schoon te maken materiaal.

DSC_2780  DSC_2779

Wat valt er te zien en doen
Pret-inn heeft zijn speelgedeeltes verdeeld in leeftijdscategorieën. Het peuter-kleuter gedeelte is geschikt voor kinderen tot 6 jaar. Het andere deel is dan vanzelfsprekend voor kinderen boven de 6 jaar. Beide gedeeltes bevatten klimpartijen, glijbanen, constructiespeelgoed en obstakels. Het peuter-kleuter deel beschikt over een ballenbak en een ruimt met grote rubberen bouwstenen. Een grote hit is de ballenmachine waarin de balletjes naar de ballenbak worden geschoten of meters door de lucht vliegen. Liam is hier gek op en raapt dan ook aan de lopende band balletjes om ze in de blaasgaten te stoppen. In de klimgedeeltjes vind je gaten om te ontwijken, hangende stootkussens om tussendoor te manoeuvreren, rollende balkjes om overheen te duiken naar het volgende gedeelte en tal van obstakels die de kids uitdagen in allerlei grove motorische vaardigheden. In het gedeelte voor de grotere kinderen is een kleine racebaan geplaatst waarin allerlei verschillende fietsjes staan die elk een andere manier van voortbewegen hebben. Tussen de attracties door staan een tweetal airhockeytafels, deze zijn helaas niet gratis. Boven alles uit zie je een monorail met trapwagentjes. Kinderen kunnen deze zelf bedienen, hoewel bij de kleintjes een volwassen bijrijder wel gewenst is.
Wordt er aan de leeftijdszones gehouden? Nee, maar dat is ook helemaal niet erg. Het is meer een handleiding voor ouders om te kunnen zien waar hun kind aan toe is. Kleintjes in het grotere gedeelte zou ik persoonlijk alleen doen onder toezicht. De elementen daar zijn soms toch net wat spannender en moeilijker. Zelf gaan we met Liam mee naar boven in dit gedeelte en leren hem daar de vaardigheden om een stukje verder te komen. Naar mijn mening mogen meer ouders dit doen, zonder de andere kinderen te storen natuurlijk. Sterker nog, af en toe helpen we andere kinderen als ze ergens niet voorbij komen. Een dikke glimlach is dan meestal onze dank en daar doe je het voor.

DSC_2774 DSC_2823 DSC_2773

DSC_2768 DSC_2758 DSC_2877

DSC_2770

Het kan een stukje beter

monorail

Ondanks dat het er allemaal heel netjes uit ziet, kunnen sommige dingen nog net iets beter en veiliger.

 • Veel kinderen kunnen bijvoorbeeld nog niet lezen, het gebruik van plaatjes met instructies kan iets meer. Misschien een leuk karaktertje ontwikkelen zodat alles in een huisstijl gedaan kan worden?
 • De prullenbakken vallen niet zo heel erg op in de ruimte, net als de terugbrengplekken voor dienbladen. Met een beetje thematisatie kunnen ze er én leuk uitzien én extra opvallen. Het wordt dan voor kinderen ook leuk om hun afval weg te gooien.
 • Bij de monorail kan iets meer verbeterd worden. De trappen zijn nogal glad, zeker als de kids op hun sokken lopen. Een paar antislipstripjes zou een uitkomst zijn, net even wat ruwer. Aangezien de trap voor zowel naar boven als beneden is, zijn pijlen op de trap handig. Zo kunnen de kids beter zien waar ze moeten lopen. De uitgesneden letters onder aan de trap zijn lastig leesbaar en zelfs ik als papa moet even goed kijken waar staat welke kant je moet nemen. Boven is het wat gevaarlijker, om de trap weer naar beneden te nemen moet je langs een smal randje lopen zonder dat er een railing is aan de kant waar de karretjes rijden. Met een kleine wankeling kan een kind daar naar beneden vallen, denk aan die gladde sokken. Persoonlijk zou ik daar nog een railing plaatsen en ook boven op de vloer pijlen plakken om de route te tonen. De kleine gebreken nemen natuurlijk de pret van de attractie niet weg, maar het kan allemaal net iets beter.
* Mochten de verbeterpunten aangepast worden, dan halen wij ze in deze 
review natuurlijk weg en maken een update van het verslag.

DSC_2853Leuk voor papa en kind?
Absoluut! Als papa is het het leukste om gezellig mee te doen met je kind. Samen klimmen, springen en glijden. Je kijkt natuurlijk meteen of het allemaal een beetje veilig gaat. Als je kroost wat ouder is kunnen ze steeds meer zelfstandig doen en ben je steeds minder ‘nodig’ als speelmaatje. Steeds meer kunnen ze hun eigen gang gaan. Pluspunt is de verschoningsmogelijkheid op het mannentoilet. Dit zorgt ervoor dat papa’s alleen ook de luiers kunnen verschonen en niet het vrouwentoilet op hoeven te duiken. Voor de vergeetachtige ouders zou een luierautomaat handig zijn op de toiletten. Voor papa’s met zelfstandigere kinderen zijn er genoeg tafeltjes en hangbanken om plaats te nemen. Vanaf de plaatsen heb je een redelijk goed overzicht op de ruimte waardoor je jouw kind een beetje in de gaten kunt houden.

(*1) Klik op de foto’s voor vergrotingen

4 reacties

 1. Leuk commentaar! Persoonlijk zou ik er nog aan toe voegen dat deze speelhal overzichtelijk en voor schoon is/oogt! Ik ken meerdere hallen waar het bomvol spul staat en niet licht, ruimtelijk en schoon oogt. Een pluspunt is zeker de entreeprijzen! Tot 2 jr gratis

  Like

 2. Leuke blog, veel punten herkenbaar. Echter, Ik vind het qua hygiëne aan de mindere kant. Tweede keer dat ik er kom en de ballenbak vind ik nog steeds enorm ruiken naar zweetlucht en de toestellen (voor 6 jaar en ouder) zat weer vol stof en vies plaksel. Jammer

  Like

  • Dank je voor je commentaar Nilay. Mocht je iets niet prettig hebben gevonden, dan kun je het altijd op een opbouwende wijze aan Pret-inn terugkoppelen. Met elk geluid dat ze krijgen, hebben ze de kans om te verbeteren.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s