Kabouterroute Beek-Ubbergen

kabouterrouteInleidend
Al vele jaren is in het bos van Beek-Ubbergen de Kabouterroute te vinden. Onlangs is de route vernieuwd en opgeknapt. Tijdens een wandeling door het dorp en het bos kom je overal kabouters tegen. Sommige makkelijk te vinden en anderen zie je na even speuren. Tijdens het speuren kom je langs de kabouterboom, de allerdikste en oudste boom van Nederland. Op tweede Paasdag hebben we onze wandelschoenen aangetrokken om deze route voor het eerst te gaan lopen. Een route speciaal voor kinderen van 2 t/m 10 jaar.


kabouter-gezelschapBezoekgegevens
Datum: 06-04-2015
Gezelschap: Vrouwlief en Liam (20 maanden) en hond Nala
Entreeprijs: Gratis
Extra kosten: €1,50 voor een Kabouterpaspoort (routeboekje)

Adresgegevens
Startpunt:
Hotel-restaurant ’t Spijker
Rijksstraatweg 191,
6573 CP Beek-Ubbergen

Service voor kinderen

kabouter-paspoortKabouterpaspoort:
Om de route te lopen heb je een routekaartje nodig, deze zit in het Kabouterpaspoort dat voor de rest vol staat met spelletjes, liedjes en opdrachten voor onderweg. In het boekje worden alle kabouters die je onderweg tegenkomt voorgesteld met een naam en wat ze doen.
Het kabouterboekje is voor € 1,50 verkrijgbaar bij o.a. VVV Rijk van Nijmegen en Hotel-restaurant ’t Spijker (waar de route ook start). Tevens is het gratis te downloaden via www.vvvubbergen.nl.


kabouter-wandelwagenWandelwagens:
In verband met trappetjes en hoogteverschillen is de route minder geschikt voor rolstoelen, kinderwagens en buggy’s. Doordat we dit van te voren wisten, hebben we de draagdoek meegenomen. Voor de kleinsten is het pad regelmatig iets te steil, maar op veel plekken ook goed te lopen.


kabouter-papaEn verder:

Verder geen service. De route is geheel buiten en is bij slecht weer natuurlijk niet helemaal een pretje. Bij goed weer is het een heerlijke wandeling waarbij het speurende oog getrakteerd wordt. Plekken om luiers te wisselen zijn er officieel niet, maar elke ouder weet zijn kind overal wel te verschonen. Wel even een zakje meenemen voor de luier die je later een keer weggooit in een afvalbak.  Bij het begin- en eindpunt kun je altijd even naar het toilet en een drankje en wat te happen is daar ook aanwezig.


kabouter-enverderLeuk voor papa en kind?
Deze Kabouterroute is absoluut papaproof. Gezellig samen wandelen, zoekend naar kabouters in hoeken en gaten. Samen “op een grote paddestoel” zingend rondstappen naar een volgende puntmuts. Zelf alle spulletjes meenemen die horen bij een kind verzorgen, bammetjes mee zodat je onderweg spontaan een picknick kunt doen.

Meer foto's zien van deze kabouterroute?
Kijk in het Kabouterroute album op Papa's wereld Facebookpagina.

(*1) Klik op de foto’s voor vergrotingen.
(*2) Vermelde prijzen zijn actueel op 09-04-2015

Eén reactie

  1. Die kabouterroute is zéker leuk. Wat hebben we naar die rode puntmutsen gespeurd. Was best wel spannend toen voor Liam en wat had hij toen een schik. Het was wel vaak flink klimmen. Maar het was de moeite waard een tijdje lekker in de natuur te zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s