Uitspraken van een peuter

SquareLite_20181026215752939.jpg

Zodra ze beginnen te praten wordt het puzzelen geblazen. Wat bedoelen ze nou eigenlijk? Van het eerste babygebrabbel weet je het tenminste zeker, daar zit geen normaal woord tussen, maar als dan die eerste keer ‘papa’ geklonken heeft wil je alles vertalen. Soms zitten daar zulke grappige uitspraken tussen die voor altijd wilt bewaren, want voordat je het weet praten ze ineens de oren van je kop in ‘normale’ taal.

Kyran

Wat heeft hij mazzel dat hij een oudere broer heeft. Een broer die al heel goed kan praten en die heel goed snapt wat zijn broertje bedoeld. Door alles wat we bij Liam geleerd hebben, snappen wij de kleine man ook een stuk sneller. De behoefte van Kyran om alles zo goed mogelijk te kunnen zeggen is dan ook een stuk minder dan dat Liam had. Zo maakt hij gewoon woordjes bij het proberen nazeggen van dingen en als het hem bevalt, gebruikt hij ze gewoon vaker. Simpel, want wij snappen wat hij bedoelt. Toch horen we dat die woordjes langzaam veranderen naar de echte woorden die hij eigenlijk bedoelt. En ja, dat is soms jammer, want wat zijn ze soms leuk. Om ze niet te vergeten maakten we een rijtje van dat soort woorden en delen ze.

Uitspraken

pappel = appel
pappelteek = apotheek
Nee niet boom etuh = wil geen broccoli eten
naan = banaan
peppum = ik heb hem
mamasj = ananas
jukt = gelukt

Oesj = worst

Ietedel = frikandel

Wat zegt die van jou?

Zo heeft elk kind zijn eigen uitspraken. Wat zijn de uitspraken van jouw kind die je voor altijd wilt onthouden?

Advertenties

5 comments

  1. Inmiddels lig ik al in bed maar ik heb speciaal vanwege mijn slechte geheugen een notitieboek waar ik grappige uitspraken van de kinderen in noteer. Als ik ze dus niet vergeet op te schrijven haha. Ik weet dat er al enkele leuke in staan en ik probeer nu heel hard na te denken maar op dit moment lukt het me niet er een te bedenken die er in staat. Als ik er aan denk zal ik morgenochtend even kijken 😁

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s