Ik zie de kids pas als ze te moe zijn…of ik.


Jippie zomervakantie! Zon, zee, strand, palmbomen en de kids met een emmer en schepje. Hoe heerlijk is dat voor de kinderen van de bso waar ik werk. Lekker op vakantie met papa en mama. Voor ons gaat het deze zes weken helemaal anders.

De bso draait nu volledige dagen, van 8:00 uur tot 18:00 uur komen er een flink aantal kinderen over de vloer waar ik en mijn collega’s allerlei activiteiten doen naast de dagelijkse werkzaamheden. Aangezien ik degene ben met het grootste contract, sta ik ook het meeste ingeroosterd en daarbij ook het langste. Vier dagen in de week sta ik op de groep, momenteel zelfs van openen tot sluiting. Met mijn tweede baan in de gieterij betekent het dat ik deze vakantieweken zo’n 40 tot 50 uur werk.

Dat heeft ook invloed op mijn vaderschap, want ’s ochtends ben ik de deur al uit voor ze wakker worden of brengen we ze megavroeg naar opa en oma. ’s Avonds als ik uit het werk kom zijn ze dan meestal te moe om nog ‘fatsoenlijk’ iets te doen. Het is dan eigenlijk al bedtijd en door de oververmoeidheid wat minder gezellig. Met een flinke dag achter de rug is mij dat soms even teveel, vooral die huil van Kyran met de hoge tonen kan ik dan slecht hebben. Ik merk dat ik dan ook wat humeuriger ben en sneller reageer. Niet zoals ik het zou willen, maar zoals het ook even niet anders lukt.

Dit is dan ook meteen de reden dat ik even minder schrijf. Hoewel de verhalen half in mijn hoofd zitten, in de avond ben ik compleet leeg. Vooral als de kleinste man ook nog eens erg laat pas in slaap valt. Vandaag kon ik wat eerder naar huis omdat er te weinig kinderen aanwezig waren. Tijdens een computerspelletje op de Wii viel ik al telkens in slaap op de bank, midden overdag.

Nog twee weekjes vakantie doorkomen, daarna een weekje normaal werken en dan ben ik een weekje vrij op de bso. Liam gaat na de vakantie voor het eerst naar school en dan wil ik er na schooltijd voor hem zijn. En als het lukt na een vermoeiende schooldag nog even wat leuks gaan doen.

One comment

  1. Opvoeden is niet makkelijk. Soms moet wat geduld hebben, maar ook dat kan soms moeilijk zijn voorál als je dan moe bent. En als er dan wat aan de hand is kan je gerust zeggen tegen je kind…sorry, maar papa/mama is echt moe en dan is het soms wat moeilijk. Kinderen begrijpen veel al zijn ze nog zo klein. Dan komt er weer een knuffel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s