Soms ineens die pure kinderlijke onschuld

20161008_140034.jpgZomaar uit het niets wijst Liam in de keuken op een stel eikels die hij buiten gevonden heeft. Ergens daartussen ligt een uitgebloeid en verdort bloemetje. Hij pakt het op en zegt: “Kijk, die heb ik geplukt voor tante Riek.” Zonder dat hij het merkt schieten mijn ogen vol, niet omdat zij drie weken terug overleden is, maar omdat hij ineens zijn pure onschuld laat zien.

Liam is een echte peuter van drie (nee, dat doe ik nie) en een echt jongetje. Hij zoekt de grenzen op, gaat er expres overheen. Schreeuwt, sloopt, gooit, stoeit, stampt in plassen en zegt sorry. Man, wat kan hij me soms zwaar irriteren. Toch, wat geniet ik van zijn knuffels, zijn kusjes op mijn wang, het moment dat hij het tuinpad af rent als ik thuis kom.

Hij probeert, hij ontdekt, zit zichzelf soms in de weg. Weet nog niet altijd hoe het moet om grote broer te zijn. Hij deelt, hij pakt af, hij zorgt, hij duwt, hij kust en knuffelt zijn kleine broertje die hij ook een beetje zijn kleine baby noemt.

En tussen al zijn streken door laat hij op onverwachte momenten die puurheid zien die elk kind in zich heeft. Pure onschuld en liefde voor alles. Het ontroerd me. Dit soort momenten laat me zien dat de mensheid niet zo bedorven is als de media de laatste tijd laat zien. Wat zou ik graag willen dat we allemaal iets meer dit soort momentjes mogen meemaken en aan anderen mogen geven.

Advertenties

2 comments

  1. Weer geweldig mooi geschreven Maarten. Wat mooi dat genieten van die mooie momenten.
    Momenten om te koesteren, want als je straks zo oud bent als wij dan kan je
    dit nóg eens naar boven halen zoals ik je vanmorgen heb verteld hoe dat met jullie was.
    Nog steeds koester ik en Toos de momenten. Nú nog steeds.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s